KUKA ON 

RAISA?

Olen 29-vuotias helsinkiläinen freelance-näyttelijä. Valmistuin teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2014 Pietarin valtiollisesta teatteritaiteen akatemiasta. Opiskelujeni aikana näyttelin Pietarilaisessa Masterskaya teatterissa. 

Valmistumiseni jälkeen palasin Suomeen ja vedin teatteripiiriä kehitysvammaisille lapsille iltapäiväkerhotoiminnan ohella. Tulkitsimme lasten kanssa Kirsi Kunnaksen runoja, josta inspiroituneena ryhdyin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani ja kirjoittamaan omaa runoteosta.

Kahden vuoden ajan olen saanut viettää pienen poikani kanssa ja seurata, kuinka oudosta olennosta hiljalleen kehittyy ihminen. Nyt on kuitenkin aika palata työelämään ja tarttua uusiin haasteisiin. Heinäkuussa otin vastaan itselleni täysin uuden työtehtävän ja astuin kameran eteen mallina. Tuloksena syntyi ruotsalaisen design yrityksen Wyilda Af Norden SS17 lookbook. Samaiselle yritykselle kuvattiin syyskuussa mainoselokuva, https://www.wyilda.com .

Olen luonteeltani erittäin kunnianhimoinen, suhtaudun intohimolla ja vastuulla työhöni. Olen viettänyt elämästäni seitsemän vuotta ulkomailla, asuen kolmessa eri kulttuurissa. Vuodet ovat antaneet erinomaisen kielitaidon (englanti, ranska, venäjä), mutta ennen kaikkea koulineet minusta eräänlaisen kameleontin, joka sopeutuu hyvin eri ympäristöihin ja yhteisöihin. Tärkeintä on olla lannistumatta, kliseisesti sanottuna "vaikeuksien kautta voittoon!".

Musikaalisuus on vahvuuteni ja voimavarani. Olen harrastanut musiikkia lapsesta lähtien, soittanut alttoviulua, joka teiniangstin myötä vaihtui kitaraan. Rumpujakin on tullut soiteltua. Rakkain instrumentti on kuitenkin ollut piano. Laulussa menestyin opiskeluaikoinani. Voitin kahtena vuotena ensimmäisen palkinnon Pietarin teatteriakatemian kansainvälisessä laulukilpailussa ja esiinnyin mm. venäläisen elokuvasäveltäjä Aleksandr Petrovin muistokonsertissa.